ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS EN L’ESPAI COWORKING DE XÀBIA

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA

PRESTACIÓ DE SERVEIS EN L’ESPAI COWORKING DE XÀBIA

 

Article 1r.- Concepte.

De conformitat amb el que es preveu en l’article 127, en relació amb els articles 41 a 47, ambdós del RDL 2/2004, del 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, i la Llei 25/1998, de 13 de juliol, de modificació del règimen legal de les Taxes estatals i locals i de reordenació de les prestacions patrimonials de caràcter públic, l’Ajuntament de Xàbia estableix el preu públic per a la prestació de serveis en l’Espai Coworking de Xàbia, que es regirà per aquesta ordenança, les normes de la qual s’atenen a allò previst en l’article 41 de l’esmentat RDL.

 

Article 2n.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable del preu públic la utilització dels espais habilitats per a les empreses que s’instal·len a l’Espai Coworking i els serveis comuns de gestió, ofertats a persones físiques o jurídiques en la seua activitat mercantil.

 

Article 3r.- Obligats al pagament.

Estan obligats al pagament del Preu Públic aquelles persones físiques o jurídiques que es beneficien de la utilització dels espais i dels serveis regulats en la present ordenança.

La obligació del pagament sorgeix en el moment que s’inicie la prestació del servei al qual es refereix la present ordenança, entenent-se iniciada la mateixa, amb caràcter general, en el moment de sol·licitar la utilització dels corresponents espais i serveis.

 

Article 4t.- Tarifes

1.- La quota del preu públic regulat en aquesta ordenança consistirà en una quantitat fixa mensual, que en cap cas serà prorrateable.

2.- La tarifa a satisfer serà la fixada en la taula següent:

 

Període

Import per a lloc de treball fixe

Mes natural

78,51 €

IVA 21%

16,49 €

TOTAL

95,00 €

 

La tarifa fixada reflecteix l’IVA del 21% aplicable en el moment de la seua aprovació. En tots els preus regulats en aquesta Ordenança s’aplicarà la tarifa corresponent a la legislació vigent de l’Impost sobre el Valor Afegit. La quota resultarà incrementada o disminuïda automàticament, en relació amb l’IVA en cada moment.

 

3.- El pagament del preu públic es realitzarà a través de document d’autoliquidació habilitat a l’efecte i dins dels 5 primers dies de cada mes que s’ocupen les instal·lacions.

4.- La tarifa assenyalada en l’epígraf 4.2 inclou els serveis de neteja, consum energètic, manteniment de les instal·lacions, etc.

5.- Quan la utilització privativa o l'aprofitament especial porte aparellada la destrucció o deteriorament del domini públic local, s’estarà a allò que disposa l’article 24.5 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, segons el qual el beneficiari, sense perjudici del pagament de la quota que pertocara, estarà obligat al reintegrament del cost total de les respectives despeses de reconstrucció o reparació i al dipòsit previ del seu import. Si els danys foren irreparables, l'entitat serà indemnitzada en quantia igual al valor dels béns destruïts o l'import de la deterioració dels danyats. Les entitats locals no podran condonar total ni parcialment les indemnitzacions i reintegraments al fet que es refereix el present apartat.

 

Article 5é.- Gestió i cobrament de quotes.

  1. 1. L’obligació del pagament del preu públic naix des de l’inici de la prestació del servei, entenent-se iniciada una vegada signat el contracte de cessió d’espais.
  2. 2. Les persones interessades en la prestació del servei regulat per aquesta ordenança hauran de presentar en l’Agència de Desenvolupament Local de Xàbia la sol·licitud d’acord amb el model que s’establisca, aportant la documentació que en la mateixa s’especifique. L’autorització d’ús d’aquests espais es realitzarà pel procediment establert en el reglament d’accés i ús de l’Espai Coworking de Xàbia.
  3. 3. L’ingrés de l’alta es realitzarà mitjançant autoliquidació mensual en l’imprés que establisca l’Ajuntament.
  4. 4. Les sol·licituds d’alta i baixa es presentaran en l’Agència de Desenvolupament Local de Xàbia. Les efectuades abans del 15 del mes en curs implicaran que eixe mes es cobrarà sencer. Les presentades després del 15, que es cobrarà també el mes següent. Qualsevol reclamació en contra d’aquesta disposició serà desestimada.
  5. 5. Les tarifes es liquidaran mensualment i l’ingrés es realitzarà en les entitats col·laboradores dins dels 10 primers dies de cada mes, prèvia domiciliació bancaria de les mateixes. A tal efecte, l’Agència de Desenvolupament Local de Xàbia elaborarà i facilitarà un llistat mensual a l’àrea econòmica de l’Ajuntament abans del dia 20 de cada mes.
  6. 6. L’impagament o retràs en el pagament de la mensualitat per dos mesos consecutius donarà lloc a la resolució automàtica de la cessió, sense que es permeta cap tipus de reclamació.

 

Article 6é.- Normes comuns.

1.- Queda contemplat el dret d’admissió així com l’obligació per part dels usuaris de complir les normes imposades pel personal del departament de foment econòmic de l’ajuntament de Xàbia i les estipulades en el reglament d'ús i funcionament de l’espai Cowoking Xàbia.

2.- L’Ajuntament de Xàbia cedirà un espai per tal que les empreses usuàries de l’espai Coworking Xàbia puguen desenvolupar la seua activitat empresarial.

3. És obligació de les empreses usuàries pagar el preu públic estipulat en aquesta ordenança reguladora com a prestació per la cessió i ús de l’espai Coworking Xàbia. Igualment és obligatori el compliment de la normativa establerta sobre l’ús de les instal·lacions que regule el funcionament de les mateixes.